13 feb. 2011

Atelierul „Sambata povestilor”

Atelierul „Sambata povestilor” a debutat cu scrisoarea Gabrielei Preda, mama Cristinei si a fost creat special pentru Cristina:

 “Buna ziua,

sunt mama unei fete de 14 ani care a scris o carticica de povesti pentru copii.

Ea s-a nascut la 6 luni si a „mostenit” o parapareza spastica. Este destul de bine recuperata, dar stiti cum sunt  oamenii……Are foarte putini prieteni, aproape deloc, si de aceea scrisul  a devenit prietenul cel mai bun. Nu vreau sa va stranesc mila, dar e  foarte clar ca e greu sa traiesti cu un handicap in Romania de astazi,  chiar daca esti un copil deosebit. Este o persoana destul de puternica, dar are totusi un suflet sensibil pe care rautatile il coplesesc uneori.

Va scriu in ideea ca ei i-ar placea foarte mult sa faca cunoscute copiilor povestile ei, chiar i-ar surade sa mearga sa citeasca din povesti copiilor mai putini norocosi decat ea. Carticica am scos-o in nr limitat, ajutandu-ne un prieten. Deci posibilitati financiare de a tipari cartea si a o darui nu avem. Poate insa sa le citeasca sau sa apelam la o colega care are talent actoricesc sa o faca.

Va pot trimite o poveste in spiritul Craciunului pe care a pregatit-o acum un an. Numele fetitei este Cristina Preda, si i-am face o surpriza deosebita de Craciun daca i-am da posibilitatea de   a-si citi povestile.

Va multumesc si astept un semn de la dumneavoastra!

 Cu stima, Gabriela Preda”.

 Surpriza Cristinei in preajma Craciunului     

 Atelierul „Sambata povestilor” a inceput pe data 11.12.2010 si ne propunem sa devina de la anul un eveniment de traditie.

Cred ca fiecaruia dintre noi, ii este dor cateodata de sarbatorile  din casa bunicii, de mirosul de portocale amestecat cu cel de cozonac si scortisoara, de ferestrele inghetate si lemnele  care troznesc in soba…Si mai presus de toate, de povestile auzite la gura sobei care te duc intr-o lume magica, mai frumoasa si mai buna.
Cu aceste ganduri, am ascultat impreuna o poveste asternuta pe hartie din sufletul Cristinei si interpretata de actrita Valentina Zaharia, pedagog in cadrul asociatiei „Iarba verde de acasa”

 Si cu cine poti impartasi aceste bucurii, daca nu cu prietenii?

Acest atelier de povesti va continua  pentru ca bucuria Cristinei sa fie permanenta! Mai mult decat atat, am promis, tiparirea unei carti in care sa adunam ultimele ei povesti pe care sa le redam in imagini si sa realizam ilustratia cartii. Si, de ce nu, chiar punerea in scena a povestilor.

Costurile sunt sustinute prin autofinantarea asociatiei din plata cursurilor,  prin contributia ta la „Atelierele Arta pentru TINE”.

Va multumim ca sunteti o parte din ceea ce reprezinta astazi Asociatia ”Iarba verde de acasa”.

Toate acestea sunt posibile datorita TIE.

Din ianuarie, povestile continua…

Draga prietene,

 Asociatia „Iarba verde de acasa”, te invita  sambata, 15.01.2011, ora 13.30 la Ceainaria Serendipity pentru a pasi impreuna intr-o lume de poveste.

Daca iti doresti cateva clipe de liniste in care sa-ti amintesti parfumul copilariei, sau daca doresti sa intalnesti o lume frumoasa in care ursuletii se prind in hora cu bradutii, stelutele cu luna, in care binele intotdeauna invinge, iar prietenii sunt buni, haiosi si neastamparati, atunci te asteptam sa ni te alaturi in aceasta calatorie de vis.

Va invitam cu drag la o noua intalnire, asa, ca intre prieteni, sa mai intoarcem o fila din visul asternut pe hartie de catre Cristina.

Multumim Ceainariei Serendipity pentru spatiul pus la dispozitie .

Program Atelier „Sambata povestilor”:

26.03.2011

02.04.2011

16.04.2011

30.04.2011

Acest Atelier se tine doar in zilele de sambata de la ora 13.30 la Ceainaria Serendipity, str.Dumbrava Rosie, nr.12.

INTRARE LIBERA!

Testimoniale:

Buna ziua
Suntem de la Scoala de limbi straine LEXIS si as dori sa organizez pentru o grupa de copii de 5 ani si jumatate o zi de neuitat ascultind povesti alaturi de parintii lor. Se mai organizeaza atelierul acesta si in luna martie? Daca da, atunci puteti sa-mi trimiteti un email in care sa-mi comunicati data astfel incit sa pot face si eu anuntul in scoala?
As dori sa adaug cuvinte de lauda acestei initiative care ne mai da speranta ca mai putem face ceva pentru copiii nostri.
Multumesc. 

Ioana Dumitriu

Branch Director