24 mart. 2011

„Destine”- expozitie de grafica

Va invitam joi 24.03.2011, ora 18.30, la galeria Anaid Art Gallery, strada Slobozia, nr. 34 la vernisajul intitulat “Destine” pentru a pasi împreuna într-o lume a imaginilor si a povestilor.

“Destine“ este o expozitie realizata cu lucrarile cursantilor de la pictura, din Centrul de dezvoltare si creatie pentru copii si adulti. Scopul nostru este de a dezvolta inteligentele multiple prin arta si are la baza teoria lui Howard Gardner care sustine ca toate fiintele umane au inteligenta multipla.

S-au ales cele mai bune lucrari ale cursantilor, cu vârste si preocupari diferite care au fost pentru prima data antrenati sa descopere „capacitatea de a gândi în imagini si reprezentari”.

„Tehnicile folosite sunt legate de culoare si grafica ( creioane colorate, acrilic, creion) si este interesant cum oameni neartisti pot raspunde atît de plastic si ingenios unor teme abordate în succesiunea anilor în arta. Temele ajuta la îmbunatatirea memoriei vizuale, antrenarea atentiei si observatiei, dar si a imaginatiei si puterii creatoare. Ele urmaresc impunerea propriei trairi (a cursantului), în egala masura- dezvoltarea unui limbaj plastic si lingvistic prin interpretarile pe care le da fiecare dintre cursanti.” Corina Vasile grafician si pedagog

Evenimentul este întregit de Cristina Preda, care are  14 ani si scrie  povesti pentru copii. Va asteptam ca alaturi de încântarea vizuala a lucrarilor sa ascultam împreuna o poveste asternuta pe hartie din sufletul Cristinei, interpretata de actrita Valentina Zaharia, pedagog în cadrul Centrului de dezvoltare si creatie pentru copii si adulti. Ultimele povesti ale Cristinei sunt strânse pentru a aparea înt-o carte unde cursantii de la pictura  realizeaza ilustratia , exprimând astfel în imagini continutul povestilor.

In timpul vernisajului vor fi interpretate fragmente din lucrari semnate de G. Enescu la flaut si J.S. Bach la vioara.

“Destine”…pentru ca destinul ne-a adus împreuna!

Expozitia va fi deschisa publicului în perioada 24 martie – 31 martie 2011, si va putea fi vizitata de luni pâna sâmbata in urmatorul interval orar:

Luni – Vineri 11:00 – 19:00

Sâmbata 10:00 – 18:00. 

Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie:

Persoane de contact:  Sorin Neacsu: 0726536678.