12 dec. 2011

Atelier de podoabe japoneze-KANZASHI-Liceul Waldorf

Asociatia „Iarbaverde de acasa”  a fost invitata in data de 09.12.2011, ora 15.30 la Liceul Waldorf  in cadrul caruia s-au desfasurat cu  ocazia sarbatorilor de iarna,  „Atelierele  de creatie pentru copii”.

La ateliere au participat  gratuit elevii liceului. Acestia au dat dovada de indemanare si multa rabdare in construirea podobelor de inspiratie japoneza. Kanzashi antreneaza atentia , concentrarea si dezvolta creativitate. A fost si o acazie prin care elevii sa invete ceva nou.

Bazarul de Craciun  este un eveniment  initiat de liceu pentru a da posibilitatea unui castig financiar elevilor, imbinand placutul cu utilul. Toate  obiectele realizate de elevi , de la podoabe si decoratiuni pentru brad, accesorii vestimentare pana la  prajituri de casa, etc au avut sume modice pentru a invata importanta independentei financiare.

Kanzashi este denumirea data podoabelor de par in cultura japoneza. Se pot transforma in brose si nu numai. Felul in care se realizeaza este prin impaturirea bucatilor de material taiat in patrate, tangential . Se folosesc diverse materiale care se intaresc pentru a rezista, iar combinatiile sunt…infinite.