04 iul. 2012

„Studiu” – expozitie de pictura

Dragi prieteni,

va invitam miercuri  04.07.2012, ora 19.00, la Ceainaria Bohemia la vernisajul intitulat “Studiu” pentru a pasi împreuna într-o lume a imaginilor si a povestilor.

“Studiu“ este o expozitie realizata cu lucrarile cursantilor de la pictura, din Centrul de dezvoltare si creatie pentru copii si adulti.

Scopul nostru este de a dezvolta inteligentele multiple prin arta si are la baza teoria lui Howard Gardner care sustine ca toate fiintele umane au inteligenta multipla.

Pentru ca TU esti minunat si acum esti aici citind aceste randuri,  povestea noastra continua si iti multumim.

In incercarea ce a va introduce in lumea picturii ,va vom descrie intentia  “micilor artisti “,ale caror lucrari vor fi admirate in cadrul  expozitiei, numita “Studiu”.

Inca de la inceput s-a pus accent pe obiect , motiv ce a pus bazele unei opere consistente si convingatoare, a carei finalitate a dovedit deopotriva rabdare si  innoire.  Fascinati de obiect, ei sunt capabili sa il descrie pictural, intr-o maniera ce pare sa potenteze cu expresivitatea .

Realizat recent, cu o rapiditate ce decurge nu din graba ,ci dintr-un anume fel de fantezie, proiectul “Studiu” reprezinta naturile statice si “fragmente din natura”,  ce oglindesc  stari de bucurie , tristete, calm , nervozitate , umor , naivitate , dar mai mult decat atat compun imaginea pura din ochii copilului (fie ea si filtarata prin oglinzi arbitrar deformate).

Totodata acestea aduc cu sine deprinderi grafice reliefate prin nuantarea hasurii ,trasarea liniilor drepte, oblice, paralele, ondulate, rotunjite cat mai perfect, obtinerea liniilor subtiri, groase, usoare, inlaturarea liniilor de prisos si evidentierea formelor.

Din aceasta perspectiva expozitia are mai degraba respiratia proaspata a unui act existential decat infatisarea severa a unui eveniment cultural , planurile pe care aceasta se sprijina fiind planuri ale expresiei ludicului.

Plasandu-ne, ludic, dincolo de trebuintele impuse de materialitate, recompensa va fi mai mare decat satisfactia imediata, pentru ca vom putea privi cu mai multa putere de patrundere  in chiar inima realitatii.

“Studiu”,  pentru ca studiul ne face Puternici!

sincretismulartelor.ro