29 sept. 2017

6 Motive pentru care ai putea începe un curs de Pian!

1. Iti dezvolti stima de sine

Faptul ca esti capabil sa canti la un instrument  nu e putin lucru, iar tu stii asta !  Din fericire, de fiecare data cand repeti o piesa vor exista imbunatatiri evidente care contribuie la increderea ta ca poti evolua din ce in ce mai mult.

 2. Descoperi lucruri noi

Esti alaturi de artisti si poti invata de la ei lucruri minunate. Cu ocazia asta treci prin filtrul gandirii tale o cantitate mare de informatii care bineinteles… iti vor fi utile si in alte contexte.

 3. Iti dezvolti creativitatea

Asta se intampla natural. De fiecare data cand repeti o piesa, esti din ce in ce mai relaxat (pentru ca stapanesti continutul). Asta iti da ocazia sa adaugi/scoti in mod creativ mici portiuni si sa improvizezi. Procesul in sine este foarte natural si iti antreneaza mintea pentru creativitate in orice arie a vietii.

4. Primesti apreciere

 Cand reuseti sa canti la un instrument, invariabil vor veni catre tine oameni care sa isi exprime recunostinta pentru munca depusa si cine stie ca i-ai motivat si pe ei sa faca acest pas.

 5. Cresti

 Sunt putine activitatile care te scot atat de des din zona de confort ca invatarea unui instrument. Motivul e simplu … provocarile pot fi diferite… si infinite…iar mintea ta nu va zbura in alta parte cat timp esti in fata pianului. Asta este insa o veste buna, pentru ca previne plictiseala si delasarea.

 Al 6-lea motiv: Te mentii tanar

A ramas la  final acest motiv pentru ca el este mai putin evident, dar merita sa fie pus in lumina in mod special! Cand canti la un instrument in public este necesar sa dispui de un anumit nivel de energie daca vrei intr-adevar sa transmiti catre ei ceea ce faci. Acest nivel de energie vine din atentia pe care o acorzi corpului tau. O buna performanta  este un excelent motivator sa iti mentii corpul sanatos si plin de energie ! Pentru tine, beneficiul este extraordinar si iti afecteaza pozitiv intreaga viata.

Incearca si Tu!