Ce vom face la cursul de pictura

Tinand cont de feedbackul pe care l-am primit asupra imbunatatirilor pe care le-am putea aduce cursului de pictura am vrea sa va prezentam o noua structura de curs incepand cu 27.01.2020.

In urmatoarele 4 saptamani vom face urmatoarele lectii cu copii si adolescentii:

  1. Personaj – reproducere/reinterpretare dupa Pable Picasso – acrilic pe hartie A3
  2. Cal– reproducere/reinterpretare – creion pe hartie A3
  3. Natura statica – Reproducere/reinterpretare dupa Paul Cezanne – ulei pe hartie panzata A4
  4. Testoasa – reproducere/reinterpretare- acuarela pe hartie A3

Adultii vor avea proiecte proprii sau la alegere in functie de experienta si tehnica folosita. Rugam toti adultii care doresc sa lucreze ceva propriu la curs sa ne trimita orice imagine ii inspira pentru a le studia anterior si a le avea in format fizic.

Incercam sa trecem prin mai multe tehnici pentru ca fiecare ne invata atat notiuni generale cat si specifice ce pot fi folosite de-a lungul intregii vieti.

Pentru persoanele ce doresc sa faca doar grafica in urmatoarele 4 saptamani vom face:

  1. Compozitie – reproducere/reinterpretare – Natura statica cu sticla – creion pe hartie A3
  2. Cal– reproducere/reinterpretare-creion pe hartie A3
  3. Compozitie – reproducere/reinterpretare-Oras – creion pe hartie A3
  4. Proportiile corpului uman– creion pe hartie A3

Vor aparea in salile de curs planse cu notiuni teoretice si vom avea la fiecare lectie o scurta prezentare video – timelapse cu realizarea unei teme asemanatoare cu cea de zi.

Prezentarea lectiei se va face in primele 10 minute ale cursului. Aceasta va incepe la 18:05/9:50/12:05/15:05.

La fiecare sevalet vom avea fisa de lucru si toate materialele necesare. Fisele vor fi si online aici, in permanenta si acolo veti gasi si teme pentru acasa pentru cei interesati.

Vom incerca sa avem si un mic joc de cunoastere si coeziune a grupei, la fiecare curs.

Intrarea in sala de curs se va face cu 10 minute inainte de inceperea cursului si vom incepe sa strangem cu 10 minute inainte de terminarea acestuia.

Daca exista intarzieri va rugam sa intrati in sala si sa va asezati la sevaletul destinat. Daca ajungeti mai devreme va rugam sa asteptati pana la ora de intrare in sala 🙂

O mare,mare,mare rugaminte este sa incercam sa pastram curatenia impreuna: sa pastram acrilicele doar pe plansa de lucru(daca ajung pe jos sa incercam sa le stergem cat mai repede), sa ducem toate materialele la locul indicat la sfarsitul cursului, sa aruncam folia cu acrilice la gunoi.

Daca observati ca lipseste un material va rugam sa transmiteti imediat profesorului, asistentului de curs, lui Sorin sau Cristinei. Este important pentru noi sa aducem tot ceea ce este nevoie fix in momentul cand este nevoie.

Cel mai important, daca aveti nevoie de ajutor, orice fel de ajutor(chiar si sa deschideti sticla cu apa), va rugam CERETI :). Suntem bucurosi sa va ajutam si avem nevoie sa comunicati cu noi : Help!, M-am Blocat!, Andreeeeeea!

Multumim pentru feedback si asteptam orice cereri, nelamuriri, observatii pe mail sau la numarul 0799991387, 24/7 🙂

Echipa SincretismulArtelor