Politica de confidentialitate

Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Asociatia Iarba Verde de Acasa si SincretismulArtelor

 

Despre nota de informare

In aceasta nota de informare va explicam modul in care are loc prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Asociatia Iarba Verde de Acasa si SincretismulArtelor (denumite in continuare SincretismulArtelor, noi) si in care ne asiguram ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate responsabil si in conformitate cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal care este aplicabila.

Pentru scopurile acestei note de informare, SincretismulArtelor, prin entitatea juridica Asociatia Iarba Verde de Acasa, este operator de date cu caracter personal. Puteti gasi mai jos informatii cu privire la identitatea si datele noastre de contact. Nu ezitati sa ne comunicati orice nelamuriri ati avea. Dorim sa fie clar pentru dumneavoastra cum folosim datele dumneavoastra si modul in care le protejam.

Continutul acestei note de informare este pur informativ si nu afecteaza drepturile pe care vi le ofera legislatia. Vom face tot posibilul pentru a va facilita exercitarea acestora.

Va multumim pentru increderea acordata serviciilor noastre si modului in care lucram cu datele dumneavoastra.

 

Cine suntem

Asociatia Iarba Verde de Acasa- Asociatie non-politica, independenta, fara scop lucrativ constituita in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 26 din 31 ianuarie 2000 cu privire la asociatii si fundatii. Asociatia are ca scop promovarea in Romania a invatarii in domeniile creativitatii artistice si dezvoltarea armonioasa a individului la nivelul celor 3 paliere :corp-minte-suflet , intr-un cadru propice schimbului de cunostinte, informatii, cultural – educative pentru copii si adulti .

Daca aveti orice comentarii, sugestii sau intrebari cu privire la orice informatii din aceasta nota sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati oricand.

 

Datele noastre de contact

Asociatia Iarba Verde de Acasa

Reg. com: 6400/94/2010

CIF: 27342897

Adresa: Strada Emil Racovita nr.70, vila 4D2, Voluntari, Jud. ilfov

IBAN : RO35BRDE410SV87367984100

Banca: BANCA ROMANA PENTRU DEZVOLTARE

Tel: 0726536678, 0799991387

Email: iarbaverde.acasa@gmail.com, contact@sincretismulartelor.ro

La aceste adrese ne puteti scrie orice comentarii, sugestii sau intrebari referitoare la protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal.

 

Ce acopera Nota noastra de informare?

Nota noastra de informare se aplica:

  • Websiteului nostru:sincretismulartelor.ro
  • Contului nostru de e-mailcontact@sincretismulartelor.ro,acasa@gmail.com
  • Paginilorde facebook (https://www.facebook.com/sincretismulartelor.507,  https://www.facebook.com/SincretismulArtelor-531476663564171/), instagram(https://www.instagram.com/sincretismulartelor/?hl=ro), youtube(https://www.youtube.com/user/sincretismulartelor/feed?view_as=subscriber)
  • Contului de e-mail asociat formularului electronic prin care colectam datele dumneavoastra
  • Contului nostru de Mailchimp prin intermediul caruia transmitem informari catre grupuri mari de persoane si intr-un format grafic atractiv, servicii care nu ar putea fi furnizate adecvat prin intermediul contului nostru de e-mail de mai sus
  • Oricaror alte programe informatice, platforme IT, tehnologii, servere, procese si modalitati de colectare, stocare si prelucrare de informatii in legaturacu serviciile pe care le furnizam sau urmeaza sa le furnizam
  • Serviciilor pe care SincretismulArtelor le furnizeazasau urmeaza sa le furnizeze

 

Ce date cu caracter personal prelucram

Datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra pe care le vom prelucra sunt datele obtinute direct de la dumneavoastra si includ urmatoarele categorii de date:

Detalii personale (pot include date cu caracter personal sensibile, prin extrapolarea datelor personale sensibile furnizate pentru copiii dumneavoastra), cum ar fi: nume; prenume; sex; data nasterii/ varsta; inregistrari video (in incintele noastre)

Detalii personale privind copiii dumneavoastra (includ date cu caracter personal sensibile), cum ar fi: nume; prenume; nume de alint ; sex; data nasterii/ varsta; inregistrari video(in incintele noastre)

Detalii de contact, cum ar fi: numar de telefon mobil; adresa de email.

Date medicale (date cu caracter personal sensibile) privind copiii dumneavoastra cum ar fi: avize medicale

Detalii de platacum ar fi: adresa de facturare; numarul contului bancar, cod IBAN; numele si prenumele titularului contului bancar (poate fi altul decat dumneavoastra daca altcineva a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra);

Opinii si viziuni (pot include date sensibile), cum ar fi: orice opinii si viziuni pe care ni le transmiteti sau orice opinii si viziuni pe care le postati public despre noi pe retelele de socializare (social media) sau pe care le faceti cunoscute pe alte canale publice.

Date referitoare la interactiunea cu noi, cum ar fi: evidente ale interactiunilor dumneavoastra cu noi; detalii referitoare la istoricul tranzactiilor dumneavoastra cu noi.

Comentarii

Când vizitatorii lasa comentarii pe sit, colectam datele aratate in formularele de comentarii, dar si adresa IP a vizitatorului si sirul agentilor utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Un sir facut anonim (numit si un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea daca il folosesti. Politica de confidentialitate a serviciului Gravatar este disponibila aici: https://automattic.com/privacy/. Dupa aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibila pentru public lânga comentariul tau.

Media

Daca incarci imagini pe situl web, ar trebui sa eviti incarcarea imaginilor care au incluse date de locatie inglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descarca si extrage toate datele despre locatie din imaginile de pe sit.

Formulare de contact

Informatiile scrise in formularul de la pagina de contact vor fi folosite doar pentru a putea raspunde la cererea adresata.

Cookie-uri

Daca lasi un comentariu pe situl nostru, poti opta pentru salvarea in cookie-uri a numelui, adresei de email si sitului tau web. Acestea sunt pentru confortul tau, astfel nu mai trebuie sa le completezi din nou când lasi un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Daca ai un cont si te autentifici in acest sit, vom seta un cookie temporar pentru a determina daca navigatorul tau accepta cookie-uri. Acest cookie nu contine date personale si este eliminat când inchizi navigatorul.

Când te autentifici, vom seta si câteva cookie-uri pentru a-ti salva informatiile de autentificare si optiunile de afisare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt pastrate doua zile, iar cele pentru optiuni de afisare pe ecran sunt pastrate un an. Daca selectezi „Tine-ma minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi pastrate doua saptamâni. Daca te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Daca editezi sau publici un articol, un cookie suplimentar va fi salvat in navigatorul tau. Acest cookie nu include date personale si indica pur si simplu ID-ul articolului pe care tocmai l-ai editat. El expira dupa 1 zi.

Daca nu esti de acord, te rugam sa nu vizitezi paginile acestui site.

Cum colectam datele dumneavoastra personale

 Colectam datele dumneavoastra direct de la dumneavoastra, atunci cand

  • completati cererea electronicade inscriere la SincretismulArtelor
  • transmiteti pe email-ul nostru diverse informatii
  • completati/semnati orice alte acte/formulare electronice legate de derularea relatiei noastre, fie in baza unui contract semnat, fie in vederea semnarii unui contract, sau oricand pe parcursul derularii serviciilor.

 

Dumneavoastra furnizati datele in mod voluntar.

Incercam in mod constant sa pastram datele dumnevaoastra cat mai corecte si la zi. Pentru aceasta desfasuram in mod continuu o campanie de colectare si actualizare a datelor dumneavoastra.

 

Temeiurile legale in baza carora prelucram datele dumneavoastra personale

Prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, altele decat datele sensibile, pentru a incheia sau pentru a executa serviciile noastre.

In ceea ce priveste comunicarile noastre de marketing, prelucram datele dumneavoastra pe baza consimtamantului la prelucrare pentru acest scop specific.

Putem prelucra datele dumneavoastra pentru indeplinirea obligatiilor noastre de arhivare, a obligatiilor de a comunica unor autoritati publice, la cerere, anumite informatii sau a altor obligatii legale.

De asemenea, sunt cazuri in care prelucram datele dumneavoastra in temeiul interesului nostru legitim, de exemplu atunci cand va comunicam informatii despre sediile noastre, evenimente, activitatea copiilor, reguli interne, etc, pentru a facilita accesul la serviciile noastre .

 

Scopurile pentru care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal

Prestarea de servicii cultural – educationale: oferirea de servicii cultural- educationale, inregistrarea serviciilor oferite; inclusiv oferirea de servicii promotionale sau informatii despre promotiile noastre; identificarea dumneavoastra, a beneficiarilor serviciilor noastre si a serviciilor furnizate; comunicarea cu dumneavoastra cu privire la serviciile  furnizate.

 Comunicari de marketing. Comunicarea cu dumneavoastra prin orice mijloace (de exemplu, email, telefon mobil sau fix, mesaje telefonice (SMS-uri), posta, mesaje transmise pe platformele de socializare sau in persoana) noutati privind serviciile noastre , abonare la newsletter sau furnizarea altor informatii care v-ar putea interesa, din partea noastra sau a partenerilor nostri.

Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii si IT (tehnologia informatiei). Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii; gestionarea securitatii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra retelelor noastre IT, emiterea de rapoarte catre institutiile abilitate sau repararea unor erori de sistem.

indeplinirea obligatiilor noastre legale. indeplinirea obligatiilor noastre legale cu privire la tinerea contabilitatatii, indeplinirea obligatiilor fiscale, arhivare, securitate, pastrarea evidentelor, raportare catre autoritati, si a altor obligatii cerute de ligislatia in vigoare.

Gestiunea financiara. Eliberarea dovezilor de facturare si plata catre dumneavoastra; incasarea platilor de la dumneavoastra inclusiv inregistrarea platilor efectuate de alta persoana in numele dumneavoastra; recuperarea debitelor de la dumneavostra; restituirea unor sume de bani catre dumneavoastra; transmiterea de notificari; trimiterea in instanta; elaborarea de rapoarte financiare/ operationale, a rapoartelor de activitate si emiterea situatiilor financiare/ cu privire la contracte.

Solutionarea disputelor. Formularea de cereri si de aparari inaintea autoritatilor publice si a altor entitati care solutioneaza dispute.

Sondaje: Realizarea de sondaje si adresarea de intrebari catre dumneavoastra cu scopul de a obtine opinia dumneavoastra cu privire la serviciile noastre sau cu scopul de a va putea oferi servicii particularizate pe necesitatile dumneavoastra, rezultate din derularea relatiilor noastre contractuale.

imbunatatirea produselor si a serviciilor. Identificarea potentialelor probleme cu privire la serviciile noastre existente in vedere imbunatatirii acestora (inclusiv prin realizarea de audituri); testarea imbunatatirilor realizate asupra serviciilor noastre sau a noilor noastre servicii; solutionarea sesizarilor dumneavoastra.

 

Cui transmitem datele dumneavoastra personale

Categoriile de destinatari carora transmitem datele dumneavoastra personale sunt:

Autoritati publice din Romania, la cererea acestora sau din initiativa noastra, in acord cu legislatia aplicabila.

Contabili, auditori, avocati, specialisti IT si alti consultanti profesionali externi, din Romania sau din strainatate – acestia vor fi obligati printr-o lege sau prin contractul incheiat cu noi sa pastreze confidentialitatea datelor dumneavoastra.

Persoane fizice sau juridice care actioneaza ca persoane imputernicite pentru SincretismulArtelor, in diverse domenii (de exemplu, servicii de contabilitate, servicii de IT, servicii de plata, servicii de arhivare sau distrugere de documente etc.) de oriunde din lume, pe care ii vom obliga insa sa respecte cerintele legislatiei care va protejeaza drepturile – acestia presteaza anumite servicii pentru noi.

Orice persoana, agentie sau instanta relevanta din Romania sau din alt stat – in masura necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al SincretismulArtelor in instanta.

Partenerii nostri, cu care ne aflam in relatii contractuale – furnizori de servicii de marketing, etc.

 

Folosim procese de profilare automata si decizii automatizate?

Nu folosim datele dumneavoastra personale pentru a evalua automat aspecte ale personalitatii dumneavoastra.

Folosim profilare doar pentru scopul de a stabili anumite categorii de interese comune care ne permit sa va transmitem informatii relevante sau in scopul de agregare statistica a datelor pentru rapoarte interne sau externe.

 

Cui si in ce conditii transferam datele dumneavoastra catre o tara terta sau organizatie internationala

Transferam datele personale in tari din afara UE sau SEE sau catre organizatii internationale.

Furnizorii tehnologiilor prin intermediul carora colectam si prelucram datele dumneavoastra personale pot avea la randul lor servere, baze de date si mecanisme de backup in tari din afara UE sau SEE.

Ne asiguram ca acesti furnizori se angajeaza la randul lor sa respecte cerintele regulamentului European de protectie a datelor personale.

Mai multe detalii aici:

Microsoft

Google

Mailchimp

Faceebook

Instagram

Youtube

 

 

 

Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal  in format fizic si/sau electronic potrivit termenului prevazut fie de legislatia in vigoare, fie de politicile noastre interne, pe o perioada cuprinsa intre 1 an si 100 de ani. Pentru stocarea datelor dumneavoastra in format electronic folosim atat serverele proprii, cat si serverele frunizorilor nostri de tehnologie mentionati la paragraful de mai sus.

 

Sunt datele dumneavoastra personale in siguranta?

Datele dumneavoastra personale sunt pastrate in siguranta:

  • cu masuri tehnice corespunzatoare
  • cu masuri organizatorice adecvate
  • impotriva prelucrarii neautorizate
  • impotriva prelucrarii ilegale
  • impotriva pierderii accidentale sau ilegale
  • impotriva distrugerii accidentale sau ilegale.

Am implementat masuri pentru a creste siguranta datelor.

Desi luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor dumneavostra, SincretismulArtelor nu poate garanta lipsa oricarei incalcari de securitate sau imposibilitatea de penetrare a sistemelor de securitate. in cazul nefericit si putin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate.

Daca avem un grad de certitudine rezonabil ca s-a produs o incalcare a securitatii prelucrarii datelor dumneavoastra personale, atunci:

  • raportam incidentul de securitate catre managementul companiei
  • analizam in ce masuraeste necesara notificarea Autoritatii de Supraveghere cu privire la incidentul de securitate
  • informam persoana vizata
  • investigam incidentul de securitate si evaluam impactul asupra protectiei datelor
  • depunem toate eforturile pentru atenuarea riscului imediat de producere a unui prejudiciu.

 

Care sunt drepturile dumneavoastra?

Aveti dreptul de acces la datele dumneavoastra personale.

In cazul in care solicitati acest lucru, noi confirmam ca prelucram sau nu prelucram datele dumneavoastra personale.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra personale si solicitati acest lucru:

  • vafurnizam o copie a datelor dumneavoastra
  • vafurnizam scopul prelucrarii
  • vafurnizam destinatarii sau categoriile de destinatari
  • vafurnizam perioada estimata pentru stocarea datelor sau criteriile utilizate pentru stabilirea perioadei.

In cazul in care solicitati copii suplimentare ale datelor dumneavoastra personale, atunci va putem percepe o taxa rezonabila, care se bazeaza pe costurile administrative necesare pentru ducerea la indeplinire a cererii.

Aveti dreptul de rectificare a datelor dumneavoastra personale.

In cazul in care solicitati acest lucru, noi rectificam datele cu caracter personal inexacte sau incomplete, in masura in care prelucram datele dumneavoastra personale.

 

Aveti dreptul la stergerea datelor dumneavoastra personale.

Stergem datele dumneavoastra personale fara intarzieri nejustificate, daca:

  • solicitati stergerea datelor dumneavoastrapersonale
  • datele dumneavoastrapersonale nu sunt necesare scopurilor noastre de prelucrare a datelor dumneavoastra personale
  • varetrageti consimtamantul pe care se bazeaza prelucrarea datelor dumneavoastra personale si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrarea datelor dumneavoastra personale; retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii efectuate inainte de retragerea acestuia
  • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
  • datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ne revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern al unui stat membru.

 

Aveti dreptul de restrictionare a prelucrarii datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

  • solicitati restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastrapersonale
  • contestati exactitatea datelor dumneavoastrapersonale, pentru o perioada care ne permite sa verificam exactitatea datelor
  • prelucrarea datelor dumneavoastrapersonale este ilegala
  • nu avem nevoie de datele dumneavoastrapersonale in scopul prelucrarii noastre, dar solicitati datele dumneavoastra personale pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Daca obtineti o restrictionare privind prelucrarea datelor dumneavoastra personale, trebuie sa va informam inainte de ridicarea restrictionarii.

Avem obligatia de a va notifica rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal sau restrictionarea prelucrarii.

 

Aveti dreptul la portabilitatea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

  • ati furnizat datele intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat
  • prelucrarea datelor se bazeazape consimtamant
  • prelucrarea este efectutaprin mijloace automate.

 

Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

  • cand prelucrarea datelor cu caracter personal are ca scop marketingul direct
  • cand datele cu caracter personal sunt prelucrate in scopuri de cercetare stiintificasau istorica, cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

Aveti dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere. Autoritatea de supraveghere va va informa despre progresul si rezultatul plangerii.

 

Cum va puteti exercita aceste drepturi?

Prin solicitare scrisa; acceptam doar solicitari scrise, deoarece nu putem face fata solicitarilor verbale imediat

Cererea dumneavoastra trebuie sa contina o descriere detaliata si precisa a dreptului pe care doriti sa-l exercitati

Va rugam sa folositi oricand doriti detaliile de contact din sectiunea de mai sus denumita Datele noastre de contact.

Trebuie sa ne furnizati o copie a unui document de identificare pentru a va confirma identitatea, de exemplu carte de identitate sau pasaport.

Ce se poate intampla daca nu ne furnizati datele

Nu aveti o obligatie de a ne furniza datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le-am mentionat in acest document. Cu toate acestea, daca nu ne oferiti datele mentionate in aceasta nota de informare nu va fi posibil pentru noi sa va prestam serviciile pe care ni le solicitati.

Modificarile acestei note de informare

Este posibil sa modificam aceasta nota din cand in cand. La fiecare modificare, veti fi informat despre aceasta printr-un mesaj electronic trimis la adresa dvs. de email.

Continut inglobat de pe alte situri web

Articolele din acest sit pot include continut inglobat (de exemplu, videouri, imagini, articole etc.). Continutul inglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca si cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste situri web pot sa colecteze date despre tine, sa foloseasca cookie-uri, sa inglobeze urmarirea suplimentara a tertilor si sa-ti monitorizeze interactiunea cu continutul inglobat, inclusiv sa-ti urmareasca interactiunea cu continutul inglobat daca ai un cont si esti autentificat in acel sit web.

Analitice

Folosim Google Analytics, un serviciu gratuit Google. Pentru detalii va rog consultati politica lor.

 

Politica cookies

Site-ul www.sincretismulartelor.ro utilizeaza cookie-uri

Site-ulwww.sincretismulartelor.ro este proprietatea Asociatiei Iarba Verde de Acasa.

Site-ul www.sincretismulartelor.ro utilizeaza cookie-uri. in informatiile prezentate in aceasta pagina, veti gasi detalii referitoare la ce reprezinta cookie-urile, in ce scop sunt folosite si care sunt implicatiile pentru utilizator/vizitator ca urmare a acceptarii cookie-urilor din site-ul www.sincretismulartelor.ro.

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, alcatuite in general din texte si cifre, care la accesarea unui site sunt salvate in browserul utilizat de catre computer, telefon, tableta sau orice alt dispozitiv prin care se acceseaza online site-ul respectiv. La fiecare accesare ulterioara a site-ului, browserul trimite catre serverul site-ului web acest fisier, permitand astfel, identificarea unui vizitator care a revenit pe site.

Cookie-urile utilizate in acest site sunt atat cookie-uri proprii, cat si cookie-uri de la terti si ne permit sa intelegem nevoile si cerintele utilizatorilor site-ului, in scopul imbunatatirii experintei pe care acestia o au in utilizarea site-ului, in obtinerea cat mai usoara a informatiilor dorite si utilizarea in cele mai bune conditii a serviciilor oferite de site-ul www.sincretismulartelor.ro

in functie de durata cookie-ului, acestea pot fi Cookie-uri de sesiune sau Cookie-uri permanente. Cookie-urile de sesiune au o durata de stocare temporara, limitata doar la durata sesiunii in care vizitatorul acceseaza site-ul. La momentul inchiderii sesiunii sau a browserului, valabilitatea cookie-ului de sesiune se pierde. Cookie-urile permanente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului ?i nu sunt ?terse atunci cand sesiunea de navigare este inchisa. Site-ul www.sincretismulartelor.ro utilizeaza atat Cookie-uri de sesiune, cat si Cookie-uri permanente.

Cookie-urile sunt utilizate in scopul de analiza a traficului si/sau a performantelor din site-ul monitorizat si accesat de catre vizitator.

in scopul analizei traficului si performantelor site-ului , utilizam instrumente de analiza oferite de Google – Analytics, WebMaster Tools – instrumente care stocheaza informatii referitoare la paginile accesate, durata vizitei in site, modul/dispozitivul de accesare a site-ului, locatia – la nivel de localitate etc. Mai multe informatii referitoare la modul in care Google stocheaza si utilizeaza aceste informatii pot fi gasite aici.

Google Inc, proprietarul instrumentelor utilizate pentru analiza traficului si performantelor siteului este o companie certificata ISO 27001 in Managementul si securitatea informatiilor – https://support.google.com/analytics/answer/3407084?hl=en

Datele colectate prin intermediul cookie-urilor sunt transferate catre urmatoarele categorii de destinatari:

– Imputerniciti care actioneaza in numele operatorului Asociatia Iarba Verde de Acasa: Google Ireland LTD. Nu transmitem datele colectate prin intermediul cookie-urilor in afara UE.

Browserele utilizate la accesarea internetului au integrate facilitati de setare a nivelului de securitate a informatiilor, oferind inclusiv posibilitatea de acceptare a cookie-urilor. Pentru a utiliza facilitatile de setare a nivelului de acceptare a cookie-urilor, in cele mai multe cazuri este necesara accesarea sectiunii “optiuni” din browser si a categoriei “Setari”. Dezactivarea optiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicatii imposibilitatea accesarii unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important sa acceptati doar cookie-urile de la site-urile pe care le considerati de incredere. in orice moment aveti posibilitatea de a sterge cookie-urile utilizind optiunea “Privacy” din categoria Settings.

Optiuni pentru impiedicarea monitorizarii activitatii online a utilizatorului sunt implementate astazi in diverse forme; unul dintre cele mai raspandite este mecanismul “Do Not Track” utilizat de cele mai multe browsere de internet si motoare de cautare. Scopul mecanismului „Do Not Track” este „de a oferi utilizatorului posibilitatea de a-?i exprima optiunile personale cu privire la monitorizarea activitatilor desfa?urate online ?i de a comunica aceste optiuni fiecarui server sau aplicatie web cu care interactioneaza, permitand astfel fiecarui serviciu accesat fie sa-?i ajusteze practicile in functie de optiunile utilizatorului, fie sa ajunga la un acord separat cu utilizatorul, care sa fie convenabil ambelor parti. De mentionat este faptul ca nu toate functionalitatile “Do Not Track” blocheaza cookie-urile.

Cookie-uri folosite pe site-ul nostru:

Utilizatorii/vizitatorii site-ului beneficiaza de toate drepturile prevazute de legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, respectiv:

  • dreptul de acces la datele cu caracter personal,
  • dreptul de opozitie,
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale,
  • dreptul la rectificarea datelor,
  • dreptul la ?tergerea datelor,
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii,
  • dreptul la portabilitatea datelor ?i
  • dreptul de a se adresa justitiei ?i/sau Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

De?i cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului/dispozitivului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa/citi alte informatii aflate in respectivul calculator/dispozitiv. Cookie-urile nu sunt viru?i. Ele sunt doar mici fi?iere text; nu sunt compilate sub forma de cod ?i nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni ?i nu pot fi folosite pentru raspandirea de viru?i.

Cookie-urile nu pot cauta informatii in calculatorul/dispozitivul utilizatorului, insa ele stocheaza informatii de natura personala. Aceste informatii nu sunt generate de catre cookie-uri, ci de catre utilizator, in momentul in care acesta completeaza formulare online, se inregistreaza pe anumite site-uri web, utilizeaza sisteme de plati electronice etc.

Utilizarea cookie-urilor ?i obligatiile furnizorilor sunt reglementate atat in legislatia Uniunii Europene, cat ?i in legislatia nationala.

Dintre documentele care reglementeaza utilizarea cookie-urilor la nivel European pot fi consultate Directiva 2002/58/CE (PDF) ?i Directiva 2009/136/CE (PDF). in acelasi timp, in legislatia nationala, utilizarea cookie-urilor este reglementata de Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu modificarile ?i completarile ulterioare.

Termeni si expresii folosite in aceasta nota de informare

Date cu caracter personal inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi:

  • un nume
  • un numar de identificare
  • date de localizare
  • un identificator online
  • identitatea fizicaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea fiziologicaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea geneticaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea psihicaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea economicaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea culturalaa unei persoane persoane fizice
  • identitatea socialaa unei persoane persoane fizice.

 

Prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi:

  • colectarea
  • inregistrarea
  • organizarea
  • structurarea
  • stocarea
  • adaptarea sau modificarea
  • extragerea
  • consultarea
  • utilizarea
  • divulgarea prin transmitere
  • stergerea sau distrugerea.

 

Restrictionarea prelucrarii inseamna marcarea datelor personale stocate cu scopul de a limita prelucrarea acestora in viitor.

Destinatar inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent daca este sau nu o parte terta. Cu toate acestea, autoritatile publice carora li se pot comunica date cu caracter personal in cadrul unei anumite anchete in conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; prelucrarea acestor date de catre autoritatile publice respective respecta normele aplicabile in materie de protectie a datelor, in conformitate cu scopurile prelucrarii.

 

Consimtamant al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. in Romania, aceasta autoritate este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.

Colaboratori: persoane fizice sau juridice care au incheiat contract de colaborare cu SincretismulArtelor si care presteaza servicii pentru noi.

Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume,  numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.

Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) si cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. in relatia cu dumneavoastra, noi suntem operatorul, iar dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.

Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii „apartin”) anumite date cu caracter personal. in relatia cu noi (operatorul), dumneavoastra sunteti persoana vizata.

Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.